Smygehuk Vandrarhem & Fyr

English    Deutsch

Hus & Fyr

Fyrvaktarbostaden har nio 2-4-bäddsrum med plats för 28 personer. Det som en gång var fyrvaktarbiträde Hittinus Hjelte Mattsons lilla vindskammare är idag ett vackert dubbelrum med utsikt över hav och fyr.

Självhushållskök med 2 spisavdelningar och full utrustning samt ett litet samlingsrum med tv. I gamla bagarstugan på gården finns 2 st. 4-bäddsrum öppna under sommarhalvåret och här är husdjur välkomna. Stora huset är delvis handikappanpassat och har ramp. Konferens och möteslokal i Mistlurshuset för ca 20-25 pers.

Sommartid dukar vi upp vår omtyckta frukostbuffé i gamla Mistlurshuset. Vår och höst ordnar vi frukostpåsar/brickor efter överenskommelase. Grupper serveras frukost året om.

Smygehuk fyr är ett 18 m högt torn byggt i järn år 1883. Efter att ha varit nedsläckt under många år återtändes den år 2001 och vägleder nu fritidsbåtar och lokala fiskare runt udden. Fyren är öppen för besök under sommaren och under vinter efter ök. Här har man en härlig utsikt över hav och ängar. Fyren kan hyras för bröllop, dop och andra evenemang.

Ladda ner vår broschyr!