Smygehuk Vandrarhem & Fyr

English    Deutsch

Se & göra  

Möt tranorna på väg mot Hornborgarsjön, det finns mycket att upptäcka för fågelskådaren!

Växt- och djurlivet runt udden präglas av den kalkrika marken. På stranden ligger mängder av klappersten, här kan man hitta fossil som är förstenade rester av sjöborrar. I den kalkrika jorden trivs backanis, väddklint och trifft. I rikekärret finns orkidéerna majnyckel och ängsnyckel. Salamander, grodor och paddor kan man höra under vårkvällarna. Vill du veta mer om grodor, var med på Naturskyddsföreningens grodträff 21 maj!

Landskapet visar fortfarande spår efter kalkindustrin i form av de gamla kalkugnarna. Bränningen skedde i så kallade kupolugnar för periodisk drift. Sammanlagt var tio ugnar i bruk.

Hyr en cykel och ta en tur längs de många småvägarna längs Söderslätt. Vi ger tips och kan fixa matpaket!
Ta på fiskebyxorna och dra upp några laxöringar i februari-mars, det pratas om horngädda på försommaren…

Smygehuk Båt- och segelklubb ordnar kurser relaterade till båtliv under sommaren.

Kurser i Vedic Art under sommaren: www.ateljeinspiro.com

9-11 JUNI Smygehukfestivalen. Sveriges sydligaste marknad med allt som hör en marknad till, och lite till. Dagarna bjuder på tivoli, knallar, helikopterrundflygning, musik och dans.

15 JUNI, 13 JULI, 17 AUG. Veteranfordonsträff. Möt upp vid Köpmansmagasinet i Smygehuk för att se på veteranfordon! Har du en egen gammal pärla är du välkommen att ställa ut.

28 JUNI, 12 & 26 JULI, 9 AUG. Smyge Byalag bjuder in till allsångskvällar vid hamnen med välkända gäster.

1-2 JULI Öppen trädgård är en trädgårdsrunda för alla trädgårdsintresserade. Utställarna finns spridda över hela Söderslätt och kommer att bestå av både privatpersoner som öppnar upp sina trädgårdar för besökare, men även speciella trädgårdsbutiker och medlemmar i trädgårdsföreningar.

FALSTERBO HORSE SHOW 8-16 juli. Falsterbo ligger ca 35 km från Smygehuk.