Smygehuk Vandrarhem & Fyr

English    Deutsch

Se & göra

 

MÖT TRANORNA på väg mot eller från Hornborgarsjön, det finns mycket att upptäcka för fågelskådaren! Smygehuk är en perfekt utgångspunk för att skåda fågel. Örnriket, Fyledalen, Falsterbo, Bara för att nämna några intressanta fågellokaler som ligger inom en radie av 4 mil. 

Växt- och djurlivet runt udden präglas av den kalkrika marken. På stranden ligger mängder av klappersten, här kan man hitta fossil som är förstenade rester av sjöborrar. I den kalkrika jorden trivs backanis, väddklint och trifft. I rikekärret finns orkidéerna majnyckel och ängsnyckel. Salamander, grodor och paddor kan man höra under vårkvällarna.

LANDSKAPET visar fortfarande spår efter kalkindustrin i form av de gamla kalkugnarna. Bränningen skedde i så kallade kupolugnar för periodisk drift. Sammanlagt var tio ugnar i bruk. Nere vid strandkanten ligger det miljoner år gamla kalkberget i dagen när det är lågvatten.

HYR EN CYKEL och ta en tur längs de många småvägarna längs Söderslätt. Njut av lättcyklade vägar, vidsträckta åkrar, ängar och hav.

FISKA Ta på fiskebyxorna och dra upp några laxöringar på våren, det pratas om horngädda på försommaren… Vi har en liten frys och i källaren ett litet torkrum. Rensar gör man vid strandkanten.

Smygehuk Båt- och segelklubb ordnar kurser relaterade till båtliv under sommaren.

Delta i en Vedic Art-kurs! Se mer information på www.ateljeinspiro.com

EVENEMANG I SMYGEHUK MED OMNEJD 2019
Här fyller vi på allt efter att vi får veta vad som är på gång!

FALSTERBO HORSE SHOW 6-14 Juli
PALMFESTIVALEN Trelleborg 24-25 Aug